Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tippkokk: ettevaatusabinõud köögis, milleta ei tohiks mööduda ühegi koduomaniku argipäev

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tippkokk John Walton jagab kahte söögivalmistamisega seotud ohutusnippi, mis võiks iga koduomaniku varasalves olemas olla. 

Hooletus ja tähelepanematus on peamisteks põhjusteks, miks köögis vaaritades enesele liiga teeme. Õnnetus ei hüüa tulles ning argipäeva kirjus virr-varris kipub nii mõnigi elementaarne aabitsatarkus ununema. 

Esimene asjaolu, mis Michelini tärnidega pärjatud koka meelest mainimist väärib, keerleb ümber nugade.

«Ärge jätke oma kööginuga seebivette. Kraanikausi põhja vajunud nuga ei ole kuigi lihtne silmata ning niiviisi pimesi vees kombates on lihtne enesele haiget teha,» rääkis Walton väljaandele housebeautiful.com.

Tippkokk paneb inimestele ühtlasi südamele, et nood lõikelauda kasutades alati mõne niiskemapoolse rätiku või tüki majapidamispaberit lõikelaua alla asetaksid. Niiske rätik võimaldab hõõrdumist, mis on ohutuse seisukohalt samuti äärmiselt tähtis. Niiviisi ei nihku lõikelaud kasutamise käigus paigast ning soovimatud üllatused jäävad selja taha.

Tagasi üles