Tippkokk John Walton jagab kahte söögivalmistamisega seotud ohutusnippi, mis võiks iga koduomaniku varasalves olemas olla.
Tippkokk: ettevaatusabinõud köögis, milleta ei tohiks mööduda ühegi koduomaniku argipäev
Hooletus ja tähelepanematus on peamisteks põhjusteks, miks köögis vaaritades enesele liiga teeme. Õnnetus ei hüüa tulles ning argipäeva kirjus virr-varris kipub nii mõnigi elementaarne aabitsatarkus ununema.
Esimene asjaolu, mis Michelini tärnidega pärjatud koka meelest mainimist väärib, keerleb ümber nugade.
«Ärge jätke oma kööginuga seebivette. Kraanikausi põhja vajunud nuga ei ole kuigi lihtne silmata ning niiviisi pimesi vees kombates on lihtne enesele haiget teha,» rääkis Walton väljaandele housebeautiful.com.
Tippkokk paneb inimestele ühtlasi südamele, et nood lõikelauda kasutades alati mõne niiskemapoolse rätiku või tüki majapidamispaberit lõikelaua alla asetaksid. Niiske rätik võimaldab hõõrdumist, mis on ohutuse seisukohalt samuti äärmiselt tähtis. Niiviisi ei nihku lõikelaud kasutamise käigus paigast ning soovimatud üllatused jäävad selja taha.