Aasialik minimalism võtab paljuski eeskuju skandinaavialikust lihtsusest

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Skandinaavialik lihtsus ja minimalism võib paljuski ühtida Jaapani kvaliteedi, innovaatilisuse ja steriilsusega.

Elustiili kaupluse Miniso brändijuht Eikki Voolaid räägib mõnedest põhimõtetest, mis minimalismi meie elamisse aitavad tuua.

Kodusisustuses soovitab Voolaid eelkõige alustada õrnadest toonidest. «Tihti tähtsusetuna tunduvad dekoratiivesemed kodus seovad tegelikkuses ühtseks tervikuks kogu ülejäänud kodukujunduse. Seega tasub ka näiteks vaaside, hoiukarpide ja ka lauanõude puhul järgida minimalistlikku joont,» nentis ta.

Voolaid on veendunud, et enese ümbritsemine minimalismiga aitab kaudselt vähendada stressi, mis meie töö ja elutempoga paratamatult käsikäes käib. Sellise mõttelaadiga käib õlg-õla kõrval ka meid ümbritseva looduse austamine. Voolaid leiab, et toodete loomisel ja ka nende ostmisel tuleks pidada silmas maavarasid, keskkonda ja ringlust. 

Minimalistlikku disaini eelisena toob Eikki Voolaid välja eelkõige selle praktilisuse. «Tänu lihtsale disainile kaovad tootel ebaolulised funktsioonid, mida meil tegelikult ei ole vaja, aga mis sellegipoolest meie tähelepanu pälvivad,» seletas ta. Tänu selle vähendamisele jääb meil tema sõnul rohkem energiat, et näha seda, mis meie ümber päriselt toimub ja tähelepanu vajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles