Köögivilja on ahjus küll lihtne teha, aga miski jääb nagu puudu? Olgem ausad, maitse on lihtsalt mage. See trikk aga annab viljadele värsket vunki.
Võlukoostisaine köögivilja ahjus küpsetamiseks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahjuuks lahti, köögivili sisse: röstitud köögivilja pole mitte üksnes kerge teha, vaid ta on ka ülimalt kasulik. Kahjuks veab sageli aga alt just küpsetise igav ja liigagi neutraalne maitse, vaatamata heldele soola- ja piprakogustele.
Väljaanne Freundin aga avaldab saladuse: valge äädikas!
See toimib nii
Pese köögivili ja lõika suurteks tükkideks, lõika küüslauguküüned veidi väiksemaks ja laota kõik oliiviõliga kaetud küpsetusplaadile. Pese taimed, haki jämedalt ja puista üle köögivilja. Enne küpsetamist maitsesta kõike soola ja pipraga ning nüüd tilguta veidi valget äädikat köögiviljale. Küpsetamisel äädikahape aurustub ja jätab intensiivse maitse, tuues suurepäraselt esile erinevate köögiviljade maitsenoodid.