Ahjukuumad paprikad või suvikõrvitsad külma jogurtikastmega on aiaviljade kõrghooajal värskele salatile mõnus vaheldus või täiendus. Toidukirjutaja Liina Karron jagab oma köögis läbi proovitud maitsekoosluste retsepte.
Tellijale
Täitmise lust: kõrvitsasse kodujuustu, paprikasse hakkliha
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täita võib pea kõiki köögivilju, julgustab toidukirjutaja Liina Karron küpset aiakraami ka ahju panema ja nende maitset eri täidistega vaheldusrikkamaks muutma. «Siiski, see kehtib siis, kui silmas pidada mõnda nippi,» lisab Karron. Näiteks tomatite puhul võiks täitmiseks valida vähem mahlakad, pigem lihakamad viljad, siis ei lähe need küpsetamisel liiga vesiseks. Samuti ei tohiks ülemäära vesine olla ka tomatite täidis, pigem võiks see sisaldada midagi siduvat nagu kinoa, riis või kuskuss.