Eestlane ehitab: maalappide hinnad on võtnud tugeva kursi üles

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Maade müügipakkumiste hinnad on aastatagusega võrreldes kasvanud.
Maade müügipakkumiste hinnad on aastatagusega võrreldes kasvanud. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maade müügipakkumiste hinnad on aastatagusega võrreldes kerkinud pea kõikides Eesti maakondades, näitab kinnisvaraportaali KV.EE statistika.

Eesti suurimas kinnisvaraportaalis KV.EE pakuti juulis müügiks kokku 1989 maatükki. Maade müügipakkumiste Eesti keskmine hind oli 55 eurot ruutmeetri kohta, mis on eelmisest aastast ligi veerandi võrra ehk 23 protsendi võrra rohkem. 

Maade müügipakkumiste hinnatõusu taga on aktiivne kinnisvaraturg kõikides kinnisvaraturu sektorites. Muuhulgas on aktiivne elamumaade turg, mida ostetakse nii arenduseks kui omatarbeks ühepereelamu ehitamiseks.

«Omatarbeks arendamist soosib positiivne meelsus tööjõuturult, kus keskmine palk näitab tugevat kasvu, tööpuudus on madal ja tööhõive on kõrge. Oma tuge pakub laenuturg, kus intressimäärad on pigem madalad ja pangad on laene hea meelega valmis väljastama. Siiski peab arvestama, et pangad ei ole enamasti valmis maaostu rahastama. Samuti võib tõrkeid olla suurematest tõmbekeskustest kaugemal asuvate elamute ostu või ehitamise pangalaenuga rahastamisega,» möönas KV.EE juht Tarvo Teslon.

Vaata lähemalt, mis toimub kinnisvaraturul portaalist KV.EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles