Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kohviretsept Itaaliast: espressino

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Uus ja kuum jook Itaaliast — espressino on piimavahuga espresso, millele on raputatud veidi kakaopulbrit. Kõlab ebatavaliselt, ent maitseb ainulaadselt.

Maitsvat Itaalia kohvijooki saab teha kahte moodi. Kui Itaalia lõunaosas kasutatakse espressino'le šokolaadimaitse andmiseks üksnes kakaopulbrit, siis põhjas tuuakse sahvrist välja ka Nutella, kirjutab Freundin. Katseta järele ja vaata, kumb variant on sinu lemmik.

Espressino:

Vaja läheb:

  • 1 annus espressot
  • 85 ml külma täispiima
  • 1 tl kakaopulbrit (vastavalt vajadusele rohkem või vähem)

Valmistamine:

1. variant:

Enne espresso tegemahakkamist vahusta piim, seda üle kuumutamata. Lase piimal veidi seista, et tekiks vaht. Siis raputa väheke kakaopulbrit sooja tassi ja vala peale valmis espresso. Lisa veel piimavaht ja sellele omakorda ülejäänud kakaopulber. Ongi valmis!

2. variant:

Järgi samu samme nagu esimese variandi puhul, kuid tee veel üks samm: enne kakaopulbri heitmist sooja tassi tõmba veidikese Nutellaga tassi siseservad üle. Nii saad tugevama šokolaadimaitse.

Nõuanne: Kasuta selleks lusika tagakülge ja pööra tassi. Pea meeles, et tass oleks soe. Nii on ka šokolaadi palju kergem  määrida.

Tagasi üles