Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Paljud koduomanikud riputavad oma köögirätiku väga valesse kohta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Paljudes kodudes rätiku kuivatamiseks kasutatud paika tuleks tegelikult enese ja oma pere huvides vältida.

Köögi- või nõudepesurätiku jaoks on kohti hulgaliselt - üks halvimaid kohti, kuhu see aga kuivama riputada, on ahjuuks. Esiteks suurendab ahjuuks ristreostuse ohtu.

Ahju käepide puutub alatasa kokku, kas vaaritamisest määrdunud sõrmede või eelnevalt pesemata jäetud kätega. See kõik kandub edasi köögirätikule, mis omakorda kandub koduomanike kätele ning ka nõudele, kui rätik selleks puhuks kasutusel on, kirjutab thekitchn.com.

Mis veelgi hullem - ahjuuksele riputatud rätik puutub iga kord, kui see avada, maapinnaga kokku, muutes selle veelgi rikkalikumaks bakterisupiks. 

Tagasi üles