Tundub, et elu on tõesti pidu, või siis vähemalt hulk hõrke söögipidusid ja põnevaid maitserännakuid, kui lehitseda Haapsalu Fra Mare juhatajana tuntud, kuid samal ajal ka kirgliku hobikoka ning pühendunud toiduseikleja Maret Suklese raamatut «Elu on pidu».
Mahukas kogumik lubab piiluda Sukleste pere kodupidude ning seltskondlike kogunemiste kööki ja lauale. Kui õige prooviks grillida õuna-suitsupeekonivardaid, mis kuuluvad nende jaanitoidukaardile ja millest sööjatel ei saa kunagi küll? Või hoopis Maret Suklese esimest gurmeesööki, prantslastelt õpitud kanamaksapasteeti, kus maitset annavad konjak, muskaat ja madeiras ligunenud rosinad? Lillkapsa võiks täita Gruyère’i juustuga ja küpsetada tainakasuka all – see on küll kuulsa koka Alain Ducasse’i õpetus, aga pere koolilõpupidude täht. Ka Mareti abikaasa, Haapsalu linnapea Urmas Suklese lapsepõlvemaitselist rullbiskviiti vanamoodsalt tihke õuna-jõhvikapovidloga ihkaks oma magusalauale. Ahvatlustel ei tule lõppu…