/nginx/o/2019/08/22/12490108t1h1c24.jpg)
«Kuigi köök näeb pärast kreekapärase kihilise vormiroa moussaka valmistamist välja selline, nagu oleks sealt tornaado üle käinud, on tulemus seda väärt,» kinnitab hobikokk Anu Laan ja ärgitab seda rammusmahlakat toitu pühapäevalõunaks järele proovima.
Kreeklaste tummine vormiroog moussaka (kreeka keeles moussakás), kus baklažaanid küpsevad kihiti tomati-hakklihasegu ja võise-jahuse bešamellkastmega, on suvelõpetuseks, kui äsja valminud köögiviljad käepärast, ideaalne nädalalõpuroog. «Kaneel ja muskaatpähkel annavad sellele iseäranis hõrgu ning iseloomuliku maitse,» tähendab muu hulgas väikest restorani pidanud ja varem ka Arteri retseptinurga püsiautorina üles astunud hobikokk Anu Laan. Kui ta muidu ei kuulu sugugi nende hulka, kes armastaks soolases toidus magusat, nagu näiteks ananass pitsa peal, siis selles vormiroas kõlab õunakoogist tuttav kaneel ka tema arvates kõigega mõnusalt kokku.