5 lihtsat sammu, mille abil kodusisustusse sügist tuua

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Aastaaegade vaheldumisel kogu mööbel kodus ringi vahetada on tüütu ning keeruline, kuid lihtsate kodusisustuselementidega on hooajalisuse lisamine lihtsamast lihtsam.

Luksusliku kodusistuskaupluse Lartusi asutaja Karin Mängel jagab mõned suunanäitajad, kuidas kodus suvest sügisele üle minna.

Sumedad sügisvarjundid

«Suviselt pastelseid toone on lihtne sobitada kokku sumedate sügisvarjunditega. Näiteks kombineeruvad omavahel ideaalselt tuhmroosa ja tumeroheline,» soovitab Karin. Katseta selliseid värve näiteks lauanõude puhul. Veidike maalähedast rustikaalsust aitab lisada glasuurimata portselan.

Maalähedased toonid

Magamistoas valitsesid suvel kindlalt troopilised mustrid. Ka need on võimalik sügisesse üle tuua, kui ornamentikat kombineerida tumedamale värvile. Lisaks tumerohelisele ennustab Mängel sügisesse ka näiteks pruunikaid toone.

Eksperiment lauanõudega

Lauahõbe on küll elav klassika, kuid köögile lisab palju rohkem iseloomu erinevates toonides sööginõud. «Katseta julgelt pronksi, vase ja kulla värvidega. Kui need toonid ei ole meelepärased, siis võimaldab tänapäeva tehnoloogia saada sööginõusid igas värvispektris,» selgitab Karin.

Iseloomuga nipsasjakesed

«Kui ennustada selle järgi, mida tarbija ostab, siis ei otsi inimene juba ammu puhast disaini. Rohkem soovitakse oma koju tuua praktilist tarbekunsti. Näiteks ei soovi inimene poest leida lihtsat läbipaistvast klaasist vaasi, vaid pigem iseloomuga kunstiteost, mida muu hulga saab kasutada ka lillede jaoks,» sõnab Mängel.

Ühtne tervik

Üldjoontes soovitab Karin lähtuda ühest stiilist. «Kui alustad minimalismiga, siis peaks selle juurde ka jääma. Aja jooksul võib muidugi põnevaid detaile lisada, kuid üldmulje peaks mõjuma terviklikult,» õpetab Mängel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles