Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Uskumatu: põlvest põlve pärandunud riisivee saladus võib olla suureks abimeheks köögis

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära kalla riisi keetmiseks kulunud vett niisama kraanist alla!
Ära kalla riisi keetmiseks kulunud vett niisama kraanist alla! Foto: Shutterstock

Selgub, et riisi keetmiseks kasutatud vett ei ole paslik niisama kraanist alla kallata.

Kes oleks võinud arvata, et riisi keetmise vesi ühtegi teist eesmärki majapidamises täita suudaks. Ka XX ei mahtunud idee pähe kuniks ta selle omal käel järele proovis.

Terviseedendajast blogipidaja Sabrina Wangi sõnul kasutab ta riisivett nüüd kõikjal oma köögis - nii tööpindade kui oma köögiseadmete puhastamiseks, nõudest rääkimata. Wangi peres põlvest-põlve edasi kandunud nipp 

«See on midagi, mida paljud Hiinas elavad inimesed tänase päevani teevad,» ütles Kanadas Vancouveris elav Wang väljaandele apartmenttherapy.com. «Riis on seal kandis niivõrd tavaline, et ka riisi pesemiseks kasutatavat vett ei lasta raisku ning kogutakse ühte anumasse kokku.»

Riisivees sisalduvad tärkliserikkad setted on tema sõnul omamoodi abrasiivse toimega, muutes kuivanud või kõrbenud mustuse eemaldamise oluliselt hõlpsamaks.

Proovi järele!

Tagasi üles