Mööbli utiliseerimine on erandlik lahendus, mida pakuvad vähesed

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Nõudlus utiliseerimisteenuse järele on tänasel päeval suur, ometigi saab vastavat teenust pakkuvaid ettevõtteid üles loetleda ühe, äärmisel juhul kahe käe sõrmedel.

Üle-eestilise kulleriteenuse hinna sees ei ole kunagi vana mööbli äravedu. Sisustuskaupluse Diivaniparadiis OÜ kõneisiku Ragne Madisoni sõnul on see pigem erandlik lahendus, mida pakuvad tõesti ainult väga üksikud ja kindlad koostööpartnerid.

«Diivaniparadiisi praktika näitab, et nõudlust utiliseerimisteenuse järele oleks tegelikult üle kogu Eesti,» rääkis Ragne Madison, kelle sõnutsi pakub Diivaniparadiis vana mööbli äravedu vaid Tallinna ja Tartu linna piires, kus on võimalik ettevõtte transporti kasutada. 

«Vana mööbli utiliseerimise tasu arvestame Tartu linnas kilometraaži järgi, Tallinnas arvutatakse teenuse hind kauba kaalu, korrust ja kilometraaži kokku liites,» seletas ta. 

Mööbliettevõtte ETR1 Group OÜ esindaja Caroline Müüri pole samuti kuulnud, et mööblit müüvad ettevõtted väga tihti äraveo teenust pakuksid. 

«Hetkel ei ole kuulnud, et mööblit müüvad ettevõtted väga tihti pakuksid vana mööbli ära viimise teenust, kui ilmselt just antud ettevõte ei müü ka kasutatud mööblit, mille puhul ilmselt saadakse kaupa edasi müüa. Enamasti pakuvad seda teenust vist ikka just kindlad ettevõtted, kes on oma ettevõtte just sellele rajanud,» möönas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles