Õunale võib läheneda köögis mitut moodi, kodusemalt ja gurmeelikumalt. Oma eelistusi ja kokanduslikke suhteid õunaga lahkavad Bocuse d'Ori kokandusolümpial Lyonis Eestile väärikaid kõrgeid kohti toonud kokad Heidi Pinnak ja Dmitri Haljukov.
Tellijale
Köögis on õuna aeg: mida tippkokad õuntest teevad?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardimaks ja õun on suurepärased kaaslased, tähendab Bocuse d'Ori finaalvõistlusel Lyonis 2015. aastal Eesti 14. kohale viinud Cru peakokk Dmitri Haljukov. Ükskõik, kas praadida maksa võis ja süüa koos vürtsikama tšatni tüüpi õunamoosiga või teha hoopis pardimaksapasteeti, vormida see õunakujuliseks, glasuurida ja pakkuda kardemoniga marineeritud õunatükikestega. Esimene on kõigile käepärasem, teine rohkem aega ja näpuosavust nõudev kokakunst.