3 tugisammast, mille najal Vahemere stiilis kodud seisavad

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Vahemere maadest inspireeritud sisekujundus.
Vahemere maadest inspireeritud sisekujundus. Foto: Shutterstock

Vahemere stiilis kodusid seostatakse reeglina sooja mere, päikese ja lopsaka taimestikuga - tegelikkuses on vahemerepärasel sisekujundusel oluliselt rohkem väljundeid, kui esmapilgul paista võib. 

Vahemere stiilis interjööride peamisteks märksõnadeks on soojus ning puhkusemeeleolu. Justkui seitsme maa ja mere tagant alguse saanud sisekujundusstiilil on põhjamaisele inimesele seega rohkelt, mida pakkuda. 

Jõulised, ent maalähedased värvid

Maismaast ja merest inspireeritud värvid on soojad ja oluliselt sügavamad kui meie laiuskraadidel tavaks on. Pehmed värvid segunevad seejuures jõulistemate varjunditega, luues kujundusstiilile iseäralikud kontrastid. Vahemere maade interjöörides võib kohata ka tumedaid ning rikkalikke metalldetaile, mis aitavad majapidamise ühtseks tervikuks siduda. 

Käsitöö kohtub madalate mööblitükkidega

Vahemere maades on hinnas nii käsi- kui puidutöö. Vähemtähtsad pole ka keraamika ning mosaiikplaadid, mida võib kohata nii seintel, põrandatel, ent ka lagedes, vahendab impressiveinteriordesign.com. Vahemerepärast kodu iseloomustavad suured ja kumerad mööblitükid, mis on tihtilugu ka kodude keskpunktiks.

Erksavärvilised sisustuspärlid

Vahemerepärane sisekujundus eksperimenteerib erinevate tekstuuride ja etnilise hõnguga nipasjakestega. Aukohal on naturaalsed materjalid, mis pakuvad nii silmailu kui kauakestvaid lahendusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles