Eelmisel nädalavahetusel kohtusid Pädaste mõisa restoranis Alexander eksklusiivne Laurent-Perrier' šampanja Prantsusmaalt ning Muhumaa metsast ja Pädaste aiast kogutud sügisannid. Restorani peakoka, Stefan Berwangeri sõnul sobib vahuvein meie kohalike saadustega suurepäraselt. Kuidas neid täpsemalt paari panna?
Tellijale
Stefan Berwanger: vahuvein ja seened on teineteisele nagu loodud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Menüü koostamisel lähtun alati hooajast ja praegu pole peene mulliga šampanjale paremat kaaslast kui rustikaalse maitsega metsaseened, seda nii võis praetuna kui kuivatatult tummises seenekonsomees,» räägib Pädaste mõisa peakokk Stefan Berwanger.
«Sügiseses Eestis ei pea roosa vahuveini nautimiseks koduaiast kaugemale minemagi — must- ja punane sõstar, vaarikad, sügisesed ploomid, arooniad, kreegid ja miks mitte ka pihlakas, oleks roosa vahuveini kõrvale minu valik,» ütleb ta.