Meie vanaemad teadsid, et kartulikeeduvesi on kasulik ning seda ei tasu raisku lasta. Aeg on vanad tarkused meelde tuletada!
Ära lase kasulikku raisku: 5 viisi, kuidas kasutada kartulikeeduvett
Kuidas kartulikeeduvett kasutada, õpetab Limon.
Näo heaks
Kurna kartulikeeduvesi läbi ja pane klaasnõusse. Aseta paariks tunniks külma. Vedelikus on rohkelt tärklist, kaaliumi, vitamiini B12 ja elektrolüüte ning seda saab kasutada vananemisvastase toonikuna. Parim on sellega nägu loputada õhtuti ning juba paari päeva pärast märkad sa muutust.
Juuste heaks
Kui su juuksed on elutud ja otsad katkenud, siis kasuta kartulikeeduvett juuste loputamiseks või suisa maskina. Kammi vesi juustesse ja jäta pooleks tunniks mõjuma. Seejärel pese juukseid tavapäraselt ning loputamisel võid kasutada jälle keeduvett.
Taimedele
Kui sa oled kartuleid keetnud ilma soolata, võid vett kasutada ka väetisena. Kasta väikese koguse vedelikuga neid iga päev.
Nõude jaoks
Kartulikeeduvesi puhastab hästi lauahõbedat. Pane noad-kahvlid vmt paariks tunniks kartulikeeduvette likku ja seejärel pese need puhtaks.
Kokkamisel
Kui sa valmistad hautist, kasuta selleks kartulikeeduvett, kuna selles leiduv tärklis teeb kastme paksemaks ja maitsvamaks. Kartulikeeduvett võid edukalt ka supipõhjana kasutada. Ka leib, mis valmistatud kartulikeeduveest, maitseb paremini.