Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Pärnu Kohvikute Nädal saab rahvusvahelise avapaugu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Andra Kalda

Pärnu Kohvikute Nädal algab laupäeval, 5. oktoobril kell 12 Pärnu kolledžis, kus muuhulgas õpetavad Väärikate Ülikooli õppurid kohalikke toiduvalmistamise nippe külalistele eri riikidest. 

Pärnu kolledži heaolu- ja spaateenuste disaini ja juhtimise programmijuht Liis Juust ütleb, et õppeasutuse tudengid on pärit maailma eri paigust ja kohvikute nädala avamisel tutvustatakse neile siinseid toiduvalmistamise traditsioone.

«Nii saavad omavahel kogemusi jagada meie kõige väärikamad tudengid ja kõige kaugematest paikadest siia sõitnud õppurid. Tudengeid on lisaks lähiriikidest tulijatele ka näiteks Montenegrost, Sri Lankalt, Nigeeriast, Iraanist, Bangladeshist ja Pakistanist,» rääkis Juust.

Artikli foto
Foto: Andra Kalda

Laupäeval, 5. oktoobril avatakse ühepäevakohvikud üle terve Pärnumaa, kus pakuvad kehakinnitust nii profikokad kui ka kodus küpsetajad. Ühepäevakohvikute pakkumised on spetsiaalselt selleks päevaks loodud ja ainult laupäeval, viiendal oktoobril on erakordne võimalus nendest osa saada. Kohvikud avavad uksed südapäeval ja võtavad külalisi vastu niikaua, kuni head-paremat jagub. Külla kutsuvad nii Tammesilla talu, Rokkiv Rebane, Maria talu, Jaanihanso siidritalu ja paljud teised toredad kohad.

Artikli foto
Foto: Andra Kalda

Romantilise Rannatee ettevõtjad koonduvad laupäeval Pärnu kesklinnast 15 minuti autosõidu kaugusel asuvasse Kihlepa Külamajja, kus avatakse 5. oktoobril Romantilise Rannatee pitsakohvik ja pitsasid valmistatakse ehtsas savist pitsaahjus. 

Romantilise Rannatee eestvedaja Mercedes Merimaa sõnul avatakse laupäeval Kihlepa külamaja aias EV 100 kingituseks valminud ravimtaime- ja ürdiaed, mida kõigile huvilistele kohapeal ka tutvustatakse. Lisaks on avatud kohalike toidutootjate toodangu ja käsitöökauba müügiletid ning mitmed põnevad kohvikud.

Artikli foto
Foto: Andra Kalda

«Pitsasid valmistavad Pootsi suvekohviku «Amps ja Lonks» tegijad, takode valmistamise ning magusa poole eest hoolitseb Kristi Lehtla koos Eassalu Neitsi Külaseltsi köögiga. Võlillekohvi pakub Janek Kõvask ja naturaalseid veine tutvustab Ivo Luik,» tutvustas Merimaa.

Pärnu Kohvikute Nädal kutsuti ellu viis aastat tagasi, et üürikest suvemelu pikendada. Teemanädal annab pärnakatele põhjuse kohvikuid külastada ning linnakülalistele põhjuse sügisesse Pärnusse tulla. 

Tagasi üles