Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: ilma süsivesikuteta kuldne kõrvitsasupp (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kõrvits on sügisel paljude jaoks köögivili number 1, lisaks aitab ta ka kergemini alla võtta. 

Kõrvits on tõeline imetaim, mis sisaldab küll rohkesti mineraalaineid ning A- ja C-vitamiini, kuid vähe kaloreid. 100 grammi keedetud kõrvitsat sisaldab  — vastavalt sordile — vaid 25 kuni 45 kilokalorit. 

Tänu suurele kiudainesisaldusele hoiab kõrvits kõhu kaua täis ja vähendab näljasööstude riski. Ka veresuhkru tase on tänu kõrvitsa viljalihale ohjes, kirjutab Freundin. Niisiis on piisavalt põhjuseid, et panna patta üks kena kõrvits.

Kõrvitsasupp (ilma süsivesikuteta)

Vaja läheb:

  • 3 porgandit (hakitud) 
  • 1 söögisibul (hakitud)
  • 2 spl rapsiõli
  • 500 g kõrvitsa viljaliha (jämedalt hakitud)
  • 1 suurem õun (hakitud)
  • 4 spl kuiva valget veini
  • 750 ml köögiviljapuljongit
  • 2–3 mõõdulusikatäit jahvatatud aniisi ja koriandrit
  • muskaatpähklit (riivitud)
  • 1 tl karrit
  • 1 tl värsket ingverit (hakitud)
  • pipart
  • 2 spl hapukoort
  • soola

Valmistamine

1. Prae porgandeid ja sibulat kuumas rapsiõlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa kõrvits ja õun. Lase 5 minutit küpseda. 

2. Kalla peale vein ja köögiviljapuljong. Lisa maitseained ja lase umbes 20 minutit keskmisel kuumusel keeda, kuni kõrvitsatükid on pehmed. 

3. Püreesta sauseguriga, sega sisse hapukoor ja maitsesta soola, pipra ning muskaatpähkliga. 

Tagasi üles