Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

5 asja, mida sa ei peaks külmkapis hoidma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kas sinu külmkapp on pidevalt puupüsti toitu täis ja sul puudub selge ülevaade, mis sul kodus parasjagu olemas on? Siis on suur tõenäosus, et seal peituvad ka sellised toiduained, mis tegelikult isegi ei peaks külmas olema.

Kas teadsid, et tegelikult võivad mõned toiduained toatemperatuuril lausa kauem säilida? Toidu õige hoiustamine aitab vähendada toidu raiskuminekut ja tekitab külmkappi ruumi juurde nende asjade jaoks, mis peavad igal juhul jahedas olema.

5 asja, mille peaksid oma külmkapist välja tõstma:

1. Sibulad

Võta sibulad külmkapist välja, nad ei kuulu sinna! Sibulad säilivad kõige paremini kuivas, pimedas ja ventileeritud kohas – eemal toitudest, mis nende tugeva aroomi külge võtaks.

2. Avokaado

Kui avokaado tahab veel küpseda, siis ei tohiks seda kindlasti külmkappi panna. Selle asemel hoia seda paberkotis. Aga kui oled avokaado juba pooleks lõiganud, siis on selle külmkapis säilitamine õigustatud.

3. Tomatid

Tomatid maitsevad paremini, kui hoiad neid toatemperatuuril. Pane need näiteks kausiga aknalauale.

4. Mesi

Mesi on looduslik säilitusaine, seega puudub igasugune vajadus seda külmkappi panna.

5. Kohv

Kohviube ja jahvatatud kohvi ei tohi külmkapis säilitada, sest teatavasti imab kohv lõhnu endasse. Hoiusta kohvi õhukindlas konteineris.

Tagasi üles