Kas sinu külmkapp on pidevalt puupüsti toitu täis ja sul puudub selge ülevaade, mis sul kodus parasjagu olemas on? Siis on suur tõenäosus, et seal peituvad ka sellised toiduained, mis tegelikult isegi ei peaks külmas olema.
5 asja, mida sa ei peaks külmkapis hoidma
Kas teadsid, et tegelikult võivad mõned toiduained toatemperatuuril lausa kauem säilida? Toidu õige hoiustamine aitab vähendada toidu raiskuminekut ja tekitab külmkappi ruumi juurde nende asjade jaoks, mis peavad igal juhul jahedas olema.
5 asja, mille peaksid oma külmkapist välja tõstma:
1. Sibulad
Võta sibulad külmkapist välja, nad ei kuulu sinna! Sibulad säilivad kõige paremini kuivas, pimedas ja ventileeritud kohas – eemal toitudest, mis nende tugeva aroomi külge võtaks.
2. Avokaado
Kui avokaado tahab veel küpseda, siis ei tohiks seda kindlasti külmkappi panna. Selle asemel hoia seda paberkotis. Aga kui oled avokaado juba pooleks lõiganud, siis on selle külmkapis säilitamine õigustatud.
3. Tomatid
Tomatid maitsevad paremini, kui hoiad neid toatemperatuuril. Pane need näiteks kausiga aknalauale.
4. Mesi
Mesi on looduslik säilitusaine, seega puudub igasugune vajadus seda külmkappi panna.
5. Kohv
Kohviube ja jahvatatud kohvi ei tohi külmkapis säilitada, sest teatavasti imab kohv lõhnu endasse. Hoiusta kohvi õhukindlas konteineris.