Y-generatsiooni noori peetakse tõelisteks toidugurmaanideks, sest nad on kordades altimad proovima restoranides uusi maitseid, ent kokkavad meelsasti ka kodus.
Fazeri turundusjuhi Riina Eedra sõnul võib ka kavalalt kokku pandud võileib olla hea energiaallikas ja täisväärtuslik kõhutäis nii toitvaks lõunaks kui ka kergeks õhtueineks.
Sügiskirev kihiline röstsai
Vaja läheb (kahele näljasele):
- 4 viilu saia (nt keefirisaia)
- võid
- määrdejuustu
- 100g sinki
- 100g juustu
- ⅓ suvikõrvitsat
- väiksem bataat
- punane sibul
- oliiviõli
Rösti saiaviilud pannil lusikatäies võis. Või aitab vältida niiskuse imbumist pehmesse saia ja tagab selle, et võileib läbi ei vettiks.
Viiluta suvikõrvits ning pruunista pannil, kuni viilud on pehmed. Raputa peale soola ning pipart.
Määri jahtunud saiale määrdejuust ning aseta kõik koostisosad kahe viilu vahele. Serveeri hummuse ja krõmpsude köögiviljadega.
Lõbus võileivavarras lastele
Vaja läheb (kogus: kaks tikuvõileiba):
- 2-3 viilu saia (nt keefirisaia)
- 2 singi- ja juustuviilu
- mõned kurgiviilud
- supilusikatäis maapähklivõid
- supilusikatäis kodust moosi
Lõika sai kuubikuteks. Lükka kahe saiakuubiku vahele kurk, juust ja sink ning ehita kihid. Kurgiviil tasub asetada singi ja juustu vahele, et sai ei vettiks!
Magusa tikuvõileiva ehitamiseks määri pooltele saiadele maapähklivõid ning teistele pooltele moosi. Vajuta kaks erineva kattega kuubikut kokku ning lao kihid hambatiku otsa.