Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: jõhvikamuffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marina Lohk
Copy
Artikli foto
Foto: Lauri Laan

Muffinid

  • 300 g jahu
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • 1,2 dl suhkrut
  • 2 muna, M-suurus
  • 1,2 dl piima
  • 120 g võid
  • 60 g kuivatatud jõhvikaid

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa lahtiklopitud munad, piim ja sulatud või ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel lisa jõhvikad. Jaga taigen muffinivormidesse ja küpseta ahjus 190 °C juures 20-25 minutit.

Sidrunikreem 12-le muffinile

  • 200 g kohupiima või toorjuustu
  • 3 tk munakollast, M-suurus
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 1/2 sidruni koor ja mahl
  • 1 spl vanillisuhkrut

Vahusta munakollased koos tuhk- ja vanillisuhkruga, lisa toorjuust või kohupiim ja poole sidruni mahl ning vahusta ühtlaseks massiks. Kuumuta saadud segu pidevalt segades kuni paksenemiseni, lase jahtuda ning serveeri koos muffinitega. Kaunista sidrunikoore ribadega.

Allikas: Santa Maria

Märksõnad

Tagasi üles