/nginx/o/2011/12/23/888118t1h5c3a.jpg)
Retseptisoovitus: jõhvikamuffinid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2011/12/23/888118t1h5c3a.jpg)
Muffinid
- 300 g jahu
- 1 spl küpsetuspulbrit
- 1 tl soola
- 1,2 dl suhkrut
- 2 muna, M-suurus
- 1,2 dl piima
- 120 g võid
- 60 g kuivatatud jõhvikaid
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa lahtiklopitud munad, piim ja sulatud või ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel lisa jõhvikad. Jaga taigen muffinivormidesse ja küpseta ahjus 190 °C juures 20-25 minutit.
Sidrunikreem 12-le muffinile
- 200 g kohupiima või toorjuustu
- 3 tk munakollast, M-suurus
- 50 g tuhksuhkrut
- 1/2 sidruni koor ja mahl
- 1 spl vanillisuhkrut
Vahusta munakollased koos tuhk- ja vanillisuhkruga, lisa toorjuust või kohupiim ja poole sidruni mahl ning vahusta ühtlaseks massiks. Kuumuta saadud segu pidevalt segades kuni paksenemiseni, lase jahtuda ning serveeri koos muffinitega. Kaunista sidrunikoore ribadega.
Allikas: Santa Maria