Kuninglik korter kuninga tänaval. Kuidas kõlab?

Kodu.postimees.ee
Copy
Foto: KV.EE

Tallinna vanalinnas on müügil korter, mis paikneb keskaegse kaupmehe elamu ajaloolises eeskojas. Tegemist on unikaalse elamuga, mille interjööris on taastatud ja eksponeeritud mitu keskaegset ehitusdetaili, muuhulgas vanade maalingutega puidust talalaed. 

Kolmetoalise korteri hinnaks on 490 000 eurot ja see on 129,2 ruutmeetrit suur. Müügis olev korter asub 1451. aastal ehitatud maja teisel korrusel. 

Elutoas püüab pilku valgetest kahhelkividest laotud kõrge ahi, mis koos ajaloolise talalae ja keskaegses stiilis kroonlühtriga rõhutab avara ruumi ajastutruud interjööri. Köögiosas tõmbab tähelepanu massiivne ja väärikas tammepuust söögilaud, kuhu mahub istuma 12 inimest.

Kui vannituppa ja suuremasse magamistuppa kandub ehe ajalooline atmosfäär edasi, siis väiksem magamistuba on kujundatud modernses stiilis lastetoana. Kõikidest akendest avanevad imelised vaated keskaegse hansalinna romantilisele miljööle. Lisaväärtusena on majal kinnine sisehoov.

Kes kartis, et sooja saab vaid ahju küttes, võib rahuneda – hoones on kaugküte, küttekehadeks korteris reguleeritavad radiaatorid. Vannitoa põrandal elektrisoojendus.

Pilk peale!

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles