Sibulakoored mitte ainult ei värvi lihavõtte aegu mune, vaid lisavad veidi vürtsi ka kodukokkade argipäeva.
Üllatav viis, kuidas kasutada sibulakoori majapidamises (1)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulakoori ei tasu uisapäisa prügikasti visata. Toidu-, eeskätt aga munavärvina kasutatavad koored on aegade algusest inimkonda saatnud. Roogadele väärt maitsenüansse lisavast köögiviljast saab suurema vaevata ka pulbri jahvatada, ent selleks peab sibulakoortel laskma esmalt põhja kõrbeda, vahendab msn.com.
Toimi järgmiselt:
- eelsoojenda ahi 230 kraadini;
- pane sibulakoored 30–40 minutiks ahju või oota, kuni koored on enam-vähem söestunud;
- jahvata põhjakõrbenud sibulakoored pulbriks.
Valminud sibulapulber passib imehästi nii soolastesse kui ka magusatesse roogadesse, lisades neisse veidi suitsust mekki ning eripära.