Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Taimne retsept: vürtsised corn dog’id

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Leon Metsallik

Taimetoidumessi projektijuhi Regly Johansoni retsept on tulvil krehvtiseid maitseid, sest 9. ja 10. novembril toimuv mess on pühendatud nimelt vürtsidele.

Vaja läheb:

Tainas

  • 1 ¼ tassi jahu
  • 1 tass maisijahu
  • 1 spl suhkrut
  • 1 spl soola
  • 1 spl küüslaugupulbrit
  • 1 spl sibulapulbrit
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • 1 tl Cayenne’i pipart
  • 1 tl tšillihelbeid
  • ¼ tl pipart
  • 1 ½ tassi sojapiima või vett

Frittimiseks

  • 1 l õli
  • 2 pakki Boni grillvorste
  • 16 puust tikku (mida jämedamad, seda lihtsam)

Valmistamine:

  1. Sega kokku kuivained ja seejärel lisa vedelik.
  2. Lõika grillvorstid pooleks. Torka vorsti sisse puust tikud.
  3. Kuumuta õli küpsetamistemperatuurini. Õli kuumust saab kontrollida, kui aeg-ajalt tilgutada pisike kogus tainast õlisse. Kui tainas hakkab kiiresti küpsema ning tõuseb õli peale ja muutub kiiresti pruuniks, siis on õli küpsetusvalmis.
  4. Kasta viiner tainasse ning aseta õlisse. Corn dog on valmis, kui on ilus kuldpruun.
Tagasi üles