Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Väga hea põhjus, miks köögi töötasapinnal seisev veinipudel mujale tõsta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veini koht ei ole köögis.
Veini koht ei ole köögis. Foto: Shutterstock

Asjatundjad leiavad üksmeelselt, et veinipudelite koht pole sugugi mitte köögis.

Köögi töötasapind on viimane koht, kus oma veinipudelit hoida. Päikesevalgus ja soojus teevad tavaliselt veinidele kõige enam kahju ja seetõttu tuleks pudeleid nende eest kaitsta. 

Pliidi või ahju vahetusse lähedusse paigutatud vein kaotab kiirelt oma maitse ja aroomi, vahendab thekitchn.com.

Ühtlast temperatuuri ja pimedust vajavad veinipudelid tuleb seetõttu hoida eemal küttekehadest ning asetada need külili kohta, kus temperatuurid väga ei kõigu. Selleks sobib muude alternatiivide puudumisel kasvõi magamistoas olev kummut või riidekapp.

Tagasi üles