Lummav galerii: tegusad eestlased avasid imekaunil Bali saarel oma majutusasutuse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy

Elika Laanes, Maarja Ressar ja Viljar Raidmets panid eksootilisel Bali saarel püsti luksusliku majutusasutuse Barefoot Bali.

Austraalias rännanud eestlaste sõnul sai kõik alguse kängurudemaalt, kus elades noortele ühtäkki Bali saare avastamise mõte pähe tuli. Sõprade soovitusel tõstetigi viimaks samm paradiisisaarele. Aastatega armsaks saanud saarel tekkis noortel plaan oma igapäevast leiba teenima hakata, niisiis loodigi Barefoot Bali villa, kus põhjamaiselt karge Skandinaavia stiil kohtub Balile omaste detailide ja käsitööga.

Majutusasutuse üks eestvedajatest Maarja Ressar märgib, et kuigi kodu ja Eesti on noortel jätkuvalt südames, kavatsevad nad mõnda aega veel paikseks jääda ning vastavatud majutusasutust edasi arendada. «Proovime kodus käia nii tihti kui võimalik, vähemalt kord aastas,» lisab ta.

Bali kohtub Skandinaaviaga

Villat sisustades püüdsid noored siduda kohalikku stiili põhjamaadele omase karguse ja lihtsusega. «Mööbli osas meeldivad meile puhtad ja praktilised jooned, dekoratiivsete sisustuselementidena kasutasime Bali kohalikku käsitööd. Seinal olevad pildid on aga andeka eesti kunstniku Britt Ressari kätetöö,» seletab Maarja.

«Kogu haljastus, planeering ja sisekujundus on meie endi looming ning sisekujundaja abi kasutatud ei ole,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles