Kas sa koorid ka alati ingverit enne kasutamist? Parem oleks koor siiski külge jätta.
Miks ei peaks ingverit koorima?
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingver on tõeline multitalent. Väike kollane mugul aitab külmetuste puhul, kuna see tugevdab immuunsüsteemi — ta toimib põletikuvastaselt ja on antibakteriaalne. Kõige tõhusam on ta aga siis, kui koor jääb külge, sest nagu paljude teistegi taimedega, on kõige võimsamad toimeained täpselt koore all.
Pea seda siis teinekord smuuti, ingveripitsi või -teetegemisel meeles. Eelista ökokvaliteediga ingverit ja pese enne kasutamist mugul korralikult sooja veega ära.
Teine asi on siis, kui sa kasutad ingverit mõnes Aasia roas, et rohkem vürtsikust lisada. Siis võid koore eemaldada.
Muide, kõige paremini saad pealispinna teelusikaga maha, soovitab Freundin.