Mida keerulisem on maiustuse koostis, seda kahjulikum see su kehale on. See on valem, mida soovitab järgida meditsiiniteaduste kandidaat Ljudmilla Zotova.
Toitumisteadlane nimetas kõige kahjulikumad maiustused
Sellest vaatenurgast võttes on kõige turvalisemad «monomagusad», näiteks šokolaaditahvel, moos, mesi. Eksperdi sõnul on need kolm kindlasti parem valik kui ükskõik milline magustoit, milles on mitu tosinat erinevat koostisosa. Tähelepanu tasuks pöörata marmelaadile, vahukommidele, tumedale šokolaadile ja agarit sisaldavad asjad.
Kõige kahjulikumad on muidugi frititud delikatessid. Sõõrikud jt sarnased maiused sisaldavad suures koguses lihtsuhkruid ja transrasvu.
Teisel kohal on pärmitaignast küpsetised, kolmandal kreemikoogid.
«Mikrobioloogilisest vaatenurgast lähtudes on kõik valku (need, kus kasutatakse tooreid valke ja näiteks munad pole täielikult läbi küpsetatud) ja piima sisaldavad desserdid ohtlikud,» ütleb Zotova. Samuti soovitab ekspert magustoitu valides pöörata tähelepanu selle välimusele ja koostisele. Kui toode on erksat värvi, siis on tõenäoliselt kasutatud kahjulikku värvainet.