Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Jõulumaitse teises võtmes: kookose panna cotta piparkoogipuruga

Copy
Foto: santa maria

Miks mitte proovida jõulumaitseid hoopis teises võtmes? Tavalise piparkoogi asemel proovi hoopis seda kreemist panna cotta retsepti.

  • 10 g Santa Maria toiduželatiini
  • 60 ml vett
  • 6 spl vahtrasiirupit
  • 0,5 l (2 pakki) Santa Maria kookoskreemi
  • Poole apelsini mahl ja koor
  • Mõned purustatud piparkoogid

Kalla želatiinile peale vesi ja lase 10 minutit paisuda. Kuumuta kastrulis segades kookoskoor vahtrasiirupiga, kuni segu hakkab aurama, ent ei kee. Tõsta segu tulelt. Nüüd sega koore hulka želatiin ja apelsinimahl ning -koor. Jaga segu kuue klaasi vahel ning aseta külmikusse tahenema seniks, kuni panna cotta on kenasti tarretunud ja võbelev. Serveeri piparkoogipuruga.  

Retsepti autor: Getter Madison

Nipp! Kui soovid vegan ja gluteenivaba magustoitu, siis asenda želatiin agar agariga ning kasuta vegan ja gluteenivabu piparkooke, mida leiab hästi varustatud kauplustest ja saab väikse vaevaga ka ise teha.

Tagasi üles