/nginx/o/2019/12/04/12787247t1h4c57.jpg)
Pühad on tulemas ning igal perel on ilmselt oma kindlad road, mis peavad pühadelaual olema. Kuid mõnikord tasub traditsioonid üle vaadata.
Pühad on tulemas ning igal perel on ilmselt oma kindlad road, mis peavad pühadelaual olema. Kuid mõnikord tasub traditsioonid üle vaadata.
Üks armastatud lemmikuid on kindlasti salat nimega kasukas ehk kihiline peedi-heeringasalat. Moskva toitumisteadlane Jelena Solomatina sõnul on aga tegemist kõige ebatervislikuma roaga, mille laualt leida võid, kirjutab Limon.
Juba iseenesest on pidusöök kehale suur ja raske ettevõtmine. Päev läbi nauditakse snäkke ning kui saabub õhtu – keha valmistub magama jääma – sirutatakse käed alkoholi ja toiduliudade poole. Ning sageli kahjulikult suurtes kogustes.
Toitumisteadlane hoiatab kasuka eest just seetõttu, et keedetud köögiviljades leidub tärklist, mis suurendab veresuhkru taset, muutes selle ebasobivaks diabeetikutele. Majonees ei ole samuti väga talje- ja südametervisesõbralik.
Solomatina sõnul on ka heeringas ise kahtlane. Soolane kala seob kehas vett, tulemuseks on paistes veresooned ja tõuseb vererõhk. Solomatina soovitab peedi-heeringasalatit vältida ülekaalulistel inimestel ning neil, kel on kõrge vererõhk. Heaks alternatiiviks on näiteks köögiviljasalat oliiviõliga.