Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Proffide maitsestamistrikid: need ained teevad toidu kordades paremaks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kokkamine pole iseenesest nõiakunst, ent just vürtsitamine eraldab profid hobikokkadest. Kui sa lisad toidule just talle sobiva maitseaine, on tulemus kümme korda parem. 

Tegelikult polegi suurepärase maitse väljatoomine nii raske, kui tead, millist lisandit millise roa juurde kasutada, kirjutab Freundin. Et su maitsepungad saaksid täieliku elamuse, tuleks järgmistest reeglitest kinni pidada.

Magusad road

Lisa igale magustoidule noaotsatäis soola.

Pikantsed toidud

Tšillipulber annab mõnusa teravuse ja kalakaste soolakat vürtsi. 

Kastmed

Siin segatakse noaotsatäis suhkrut sisse, et tasakaalustada hapet.

Vegan ja taimetoidud

Siin kulub eriti hästi ära suitsupaprika, kuna kõnetab umami maitsemeelt. 

Riisitoidud

Seesamiõli annab kõigile maitsetele sügavust.

Krehvtised road

Lisa vahetult enne söömist sorts sidrunimahla. 

Tagasi üles