Kokkamine pole iseenesest nõiakunst, ent just vürtsitamine eraldab profid hobikokkadest. Kui sa lisad toidule just talle sobiva maitseaine, on tulemus kümme korda parem.
Proffide maitsestamistrikid: need ained teevad toidu kordades paremaks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegelikult polegi suurepärase maitse väljatoomine nii raske, kui tead, millist lisandit millise roa juurde kasutada, kirjutab Freundin. Et su maitsepungad saaksid täieliku elamuse, tuleks järgmistest reeglitest kinni pidada.
Magusad road
Lisa igale magustoidule noaotsatäis soola.
Pikantsed toidud
Tšillipulber annab mõnusa teravuse ja kalakaste soolakat vürtsi.
Kastmed
Siin segatakse noaotsatäis suhkrut sisse, et tasakaalustada hapet.
Vegan ja taimetoidud
Siin kulub eriti hästi ära suitsupaprika, kuna kõnetab umami maitsemeelt.
Riisitoidud
Seesamiõli annab kõigile maitsetele sügavust.
Krehvtised road
Lisa vahetult enne söömist sorts sidrunimahla.