Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Arst selgitab: toiduained, mida ei tasuks omavahel segada

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kui teatud toiduaineid omavahel koos tarbida, suurendavad need üksteise häid omadusi, kuid on ka kombinatsioone, kus toiteväärtus hoopis langeb.

Venemaa endokrinoloog Jekaterina Ivannikova toob välja kolm sellist kombinatsiooni, mida tasuks vältida, vahendab Limon.

Kakao+piim

Kakao piimaga tundub kui klassikaline retsept, mis on tuttav juba lapsepõlvest. Kuid selgub, et kakaod tasuks keeta hoopis veega. Nimelt on kakaopulbris suurel hulgal oksaalhapet, mis takistab kaltsiumi imendumist, seega piima kasutegur väheneb.

Sai+moos

Milline imeline lemmik! Kuid ometi tasub kaks korda järgmine kord moosisaia tehes mõelda. Saias on lihtsüsivesikud, moos aga peamiselt suhkur. Kombinatsioon toob kaasa väga järsu veresuhkrutaseme tõusu.

Kana+maks

Toiduained, mida tasuks samal toidukorral vältida, näiteks ära söö kanasalatit ja teise roana maksa. Kanas on palju tsinki, maksas palju vitamiini B9. Need aga takistavad teineteise imendumist, lisaks on raskendatud seedeprotsess.

Tagasi üles