Puurivabade munade trend vallutab Eesti toidusektorit ning koostöös organisatsiooniga Nähtamatud Loomad on puurikanade munade kasutamisest otsustanud loobuda hulk restorane, kohvikuid ja hotelle üle Eesti.
Need restoranid on otsustanud loobuda puurikanade munade müügist
Lähikuude jooksul on teatanud otsusest puurivabadele munadele üle minna või on seda praeguseks juba teinud järgmised restoranid ja kohvikud:
- F-Hoone
- Reval Café
- Umami
- Uulits Tänavagurmee
- Dereku Burger
- Carmen Catering
- Leib restoran ja Umami Resto
- Restoran Ö
- Restoran Kaks Kokka
- NOA
- NCH
- Tuljak
- OKO
- Paju Villa
- Dvigatel restoran
- Gotsu, Kyohu’s Kitchen
- Restoran Uulits
- Estonian Burger Factory
- Kaja Pizzarestoran
- Aida kohvik
- Hotellidest ja majutusettevõtetest on puurivabaks minekust teatanud:
- Hotell Euroopa
- Nordic Hotel Forum
- Looming Hostel
- Georgi Hotell
- Kivi turismitalu
Lisaks teatas hiljuti puurivabaks minekust toidutootja Reval Kondiiter ja pagarikoda Pagar Võtaks.
«Meil on rõõm näha, et Eesti toidusektor liigub jätkusuutlikkuse suunas, millel on oluline koht loomade heaolul ja kvaliteetsel toorainel. Eriti hea meel on liitumas näha Siigur Restoranide viisikut — tipprestoranide seas on puurivabade munade kasutamine selgelt uus norm,» sõnab loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatute Loomade korporatiivsuhete juht Sirly Meriküll.
«Puuris elavate munakanade olukord on üha suurema avalikkuse tähelepanu all, kuna puuris on igale linnule eraldatud u A4-paberilehe suurune ala. Ruumikitsikuse tõttu on puurikanalates levinud luumurrud, sulgede kaotus ja liigikaaslaste poolt põhjustatud vigastused,» kommenteerib olukorda sama organisatsiooni kommunikatsioonijuht Liis Hainla.