Kolm head ideed, kuidas närtsinud õitele uus elu anda

Kodu.postimees.ee
Copy
Närtsinud lilled
Närtsinud lilled Foto: Shutterstock

Kõigile meeldib kingituseks lilli saada, kuid pärast närbumist leiavad kaunid õied otsejoones tee prügikasti.

Selle asemel, et kingituseks toodud õied prügikasti visata, oleks mõistlik anda neile uus otsatarve. Tuleb välja, et närbunud õisi saab suurepäraselt majapidamises ära kasutada.

Siin on kolm ideed, kuidas närtsinud õied enda kasuks tööle panna, kirjutab timesofindia.indiatimes.com.

Valmista lõhnastaja

Lõhnastaja
Lõhnastaja Foto: Shutterstock

Kui lilled on ära närtsinud, lõika nende küljest varred ära, nii et alles jääksid ainult õied. Lase õitel paar päeva kuivada, kuni nad pudedaks muutuvad. Seejärel sega õitega kokku erinevaid aromaatseid maitseaineid nagu kaneel, tähtaniis ja nelk. Kalla saadud segu kaunisse klaaspurki ja imeilus naturaalne lõhnastaja ongi valmis.

Looduslik põrandapesuvedelik

Põranda pesemine
Põranda pesemine Foto: Shutterstock

Võta paar peotäit kuivatatud lilleõisi ja pane need vette, sega juurde 100 grammi soodat, lusikatäis soola ja sinu põrandapesuvedelik ongi valmis. Vees olevad õied annavad vedelikule loodusliku aroomi, mis paneb sinu põrandad õite järgi lõhnama.

Looduslik kangavärv

Värvitud riie
Värvitud riie Foto: Shutterstock

Kui soovid kodus heledat kangast loodussõbralikult värvida, sobivad selle jaoks kuivatatud õied suurepäraselt. Leota riiet paar minutit kuumas vees, pärast mida võta kangas veest välja ja pigista kuivaks. Laota niiske riie tasasele pinnale laiali ja puista peale lilleõisi. Seejärel voldi riie mitmekordselt kokku ning auruta kõigepealt ühelt ja siis teiselt poolt. Sedasi jäävad riidele õitest imeilusad mustrid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles