Pane filee naha pool all keskmise kuumusega pliidile, külmale pannile. Küpseta seni, kuni nahk on kuldseks küpsenud. Vahepeal maitsesta nahata poolt soola ja pipraga.
Pruunista teiselt poolt paar minutit ja korraks ka küljed. Paki fileed eraldi fooliumitesse, raputa peale meresoola, pipart ja salveilehti ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 5-8 minutit (olenevalt soovitud küpsusastmest). Võta fileed ahjust ning jäta liha fooliumisse 10 minutiks järelküpsema.
Rebi salatilehed vaagnale. Raputa peale peeneks hakitud punane sibul ning pähklid. Seejärel aseta peale apelsiniviilud. Vala salati peale pardifilee küpsemisest fooliumisse tekkinud lihamahl. Salati kõrvale või peale aseta õhukesteks viiludeks lõigatud pardifilee. Serveeri.
Hapukapsaga hautatud pardi-confit
Imepäraselt lihtne ning mõnus «laisa inimese roog» valmistamiseks perele või külalistele mõnel erilisel päeval. Lühike retsept on üldjoontes järgmine: maitsesta-hauta-söö.
Pika hautamise lõpptulemuseks on ülimalt maitsvad pardikoivad koos maitsva hapukapsaga, mis lisab roale peatselt lähenevate jõulupühade hõngu.
- 2 pardikoiba
- meresoola
- pipart
- 2 küüslauguküünt
- 3 loorberilehte
- kimbuke värsket majoraani
- 275 g hapukapsast
- 1 dl vett
Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks. Hõõru kokku peenemaks jahvatatud meresoola ja pipraga. Aseta koivad kaussi, lisa viilutatud küüslauguküüned, loorberilehed, hakitud majoraan ning aseta toidukilega kaetuna ööpäevaks külmkappi maitsestuma.
Seejärel kuumuta ahi 225 kraadini, võta koivad toatemperatuurile soojenema. Võta väiksem küpsetusvorm ning aseta sinna hapukapsas, pane peale pardikoivad (nahaga pool üleval) koos kõigi potis maitsestunud maitseainetega.
Lisa vormi vesi ning hauta 15 minutit, seejärel alanda temperatuur 160 kraadini ning küpseta 3 tundi. Küpsemise ajal keera koibi paar korda.