Inglise üliõpilased leiutasid valemi, kuidas saab ehtsad ja krõbedad praekartulid.
Salatrikk: nii õnnestuvad õiged krõbedad praekartulid
Essexi ülikooli ja Samuel Whitbread Schooli üliõpilased Bedfordshire'is Inglismaal arendasid meetodi, kuidas teha täiuslikke praekartuleid. Selleks võeti keskmise kartuli mõõdud ja arvutati, millise nurga alt tuleb neid lõigata, et nad võimalikult krõbedaks praadida.
Lõika 30-kraadise nurga alt
Seega siis: ära lõika kartuleid viiludeks lihtsalt vertikaalselt, vaid viltu. Nii et üksikute viilude pealispind oleks suurem. Sellise lõiketehnikaga suureneb on kartuli pealispind kuni 65 protsenti laiem ja loob seetõttu suurema pindala, et saaks krõbedaks minna.
Prae sulatatud võiga
Õige maitse ja ideaalse krõbeduse saamiseks tuleb pannil kuumutada piisavalt suures koguses sulatatud võid (sulatatud või piimarasvasisaldus on üle 85 % massist) ja (eelkeedetud) kartulid selles praadida. Liiga tihti ei tuleks kartuleid pöörata, et ennetada nende lagunemist, soovitab Freundin.