Etiketiekspert soovitab: kuidas külalistele selgeks teha, et on aeg koju minna

Kodu.postimees.ee
Copy
Külalised
Külalised Foto: Shutterstock

Inimestele oma kodu uste avamisega võime ennast leida olukorrast, kus tuleb tahtmine tüütuks muutunud külalised uksest välja visata. Kuid kuidas viisakalt külalistele selgeks teha, et on aeg sammud kodu poole seada?

Külalistel lahkuda palumine on enamasti ebameeldiv protsess. Etiketieksperdi Diane Gottsmani sõnul ei soovi ükski võõrustaja külalist ebamugavasse olukoda panna, kirjutab marthastewart.com. 

Gottsmani sõnul ei soovi me jätta külalistele halba muljet. Ekspert lisab, et on täiesti normaalne paluda külalistel lahkuda, kui tunned, et nad on liiga kauaks jäänud. «Kui külalised hakkavad segama sinu igapäevaelu, on aeg viisakalt paluda neil lahkuda,» sõnab Gottsman.

Gottsman soovitab lahkumispalve nelja silma all, võimalikult viisakalt edasi öelda. «Kui sa lähened olukorrale viisakalt ja näitad teise inimese vastu üles austust, siis ei võeta lahkumispalvet isiklikult,» sõnab Gottsman.   

Selliste olukordade vältimiseks soovitab etiketiekspert külalistega kokku leppida ajaraamistiku. Sellisel juhul teavad külalised juba ise, kuna nad lahkuma peavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles