Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Taimetark soovitab. Terav imevedelik, mis maitsestab, säilitab, parandab tervist ja hoiab majapidamise korras

Copy
Foto: Shutterstock

Küllap on äädika «avastamine» inimkonnale sama oluline kui näiteks veini «ilmumine». Äädikas on maailma toidukultuuri rikastama tulnud umbes kümme tuhat aastat tagasi, samal ajal veiniga, ikka seetõttu, et veinikäärimise järgmine aste ongi äädika tekkimine.

Hilisemas veiniajaloos sai nii mõnigi veinipiirkond tuntuks hoopis parima äädika tootjana, näiteks Orleans’i veinisadam Prantsusmaal, kuna seal olid veinivalmistamise «äpardused» ilmselt sagedasemad kui mujal.

Mitmetes Euroopa keeltes on äädika nimetus tulnud veini tähendavast sõnatüvest, nagu näiteks inglise keeles vinegar tuleb vana-prantsuse sõnast vinaigre, mis tähendab «teravat veini».

Tagasi üles