Anni Rahula plaanib sel aastal perele jõulupühade ajal ühe väga erilise roa valmistada. «Terriin näeb kaunis ja pidulik välja ning sobib seetõttu jõululauale suurepäraselt,» kinnitas Rahula.
Retsept: kana-suvikõrvitsaterriin jõhvikatega
Kuigi võib tunduda, et terriini on keeruline teha, siis tegelikult ei nõua see väga erilisi oskuseid, küll aga omajagu aega. Õnneks on sel aastal jõulupühad parajalt pikad ja aega katsetamiseks jätkub.
«Kuna ma ise eelistan kergemaid roogasid, siis on mul Britt Paju kana-suvikõrvitsaterriini retsepti üle eriliselt hea meel. Erinevad kanalihad, suvikõrvits, kuivatatud jõhvikad ja toorsuitsupeekon kokku moodustavad maitsekombinatsiooni, mis üllatab positiivselt igaüht!» lubas Talleggi saadik Anni Rahula.
Kana-suvikõrvitsaterriin jõhvikatega
kaheksale
Vaja läheb:
- 600 g kanafilee hakkliha (nt Talleggi Fitness)
- 1 eestimaine broilerifilee (nt Tallegg)
- 4 eestimaist broileri kintsuliha (nt Tallegg)
- u 15–20 tk toorsuitsupeekoniviilu (nt Rakvere ameerikapärane toorsuitsupeekon)
- 150 g suvikõrvitsat
- 1 küüslauguküüs
- 1 dl vahukoort 35%
- 1 muna
- 70 g kuivatatud jõhvikaid
- 30 g pistaatsiapähkleid
- 1 tl soola
- 1 tl kuivatatud tüümiani
- veidi musta pipart
Valmistamine
Vooderda u 26 x 12 cm keeksivorm peekoniviiludega ja venita neid vajadusel nii, et need ulatuksid üle ääre. Jäta mõned viilud kõrvale, et katta nendega ka pealmine osa, kui täidis on juba vormi laotud. Riivi suvikõrvits jämeda riiviga ja sega näpuotsatäie soolaga. Jäta kõrvale, kuni valmistad ette ülejäänud koostisaineid.
Sega hakkliha muna, pressitud küüslauguküüne ja vahukoorega ning maitsesta tüümiani ja soola-pipraga. Pigista suvikõrvitsast käte abil liigne vesi välja ning lisa ka see hakklihasegule ja sega veelkord läbi. Tõsta pool hakklihasegust vormi. Lõika filee pikkupidi kolmeks-neljaks u 1 cm laiusega viiluks. Laota kana vormi, lisa pooled jõhvikatest ja pähklitest, lisa jälle õhuke kiht hakklihasegu ning seejärel laota laiale kintsulihatükid. Kata ülejäänud pähklite-marjadega ning kata hakklihaseguga. Voldi peekon täidisele ja kata üleni järele jäänud peekoniviiludega. Kata fooliumiga ning küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund.
Lase toatemperatuuril jahtuda. Tõsta fooliumile midagi rasket, nii et vormi sisu oleks vajutise all ning lase kuni järgmise päevani külmikus taheneda ning maitsestuda.
Serveerimisel kummuta vormist välja ja viiluta. Serveeri saia, jõhvikamoosi ja kapparitega.