Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Taimetark selgitab. Mis on glögi, mis on hõõgvein ja kuidas neid õigesti nautida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Käes on kõige armastatum glögi ja hõõgveini joomise aeg. Taimetark selgitab meile natuke nende populaarsete jookide tagamaid.

Hõõgvein (Glühwein sks k, Mulled wine ingl k) on vürtsidega maitsestatud kuum vein, mida armastatakse juua külmal ajal, ennekõike muidugi jõuludel. Lisatakse sinna ka rosinaid ja mandleid, vürtsid varieeeruvad. Algselt on see ikkagi alkoholiga jook, mille põhikomponent on vein, kuigi tänapäeval tehakse ka alkoholivaba hõõgveini.

See kuum jook on populaarne saksakeelsetes maades, just jõuluturgudel on see ainus pakutav alkohol, ja muudel jõuluüritustel. Vanim dateeritud viide hõõgveinile on aastast 1420, see arv on graveeritud hõbekannule, mis kuulus ühele esimestest Rieslingi viinamarjakasvatajatest ja see asub Saksa väikelinnas Katzelenbogeni lossis.

Tagasi üles