Kuus viga, mida esimese kodu sisustamisel tehakse

Kodu.postimees.ee
Copy
Kodu sisustamisel tehakse palju vigu.
Kodu sisustamisel tehakse palju vigu. Foto: Shutterstock

Vähesed asjad on põnevamad, kui oma esimesse koju kolimine. Uue kodu valmis sättimine võib küll väga vahva olla, kuid selle käigus tehakse palju mõttetuid vigu.

Uue kodu dekoreerimisega on kivide-kändude otsa sattunud ka sisekujunduseksperdid. Selleks, et teised nende tehtud vigu ei kordaks jagavad eksperdid lugejatega enda tehtud vigu, kirjutab apartmenttherapy.com.

Tervet elamist mitte ühe tervikuna võtmine

Disainer Paloma Contrerase sõnul teevad seda viga enamus uusi koduomanikke. «Värsked omanikud ei mõtle selle peale, et kodu peab moodustama ühtse terviku,» sõnab Contreras. Disaineri sõnul peab enne sisustamisega alustamist olema selga, milline lõpptulemus olema peab ja kuidas üks tuba teisele loomulikult üle läheb.

Kiirustamine

«Mina tahtsin ruttu oma esimesse koju sisse kolida – kiirustasin tohutult,» sõnab Shea McGee. «Ostsin kokku tohutul hulgal IKEA mööblit, mis tegelikult üldse mu koju ei sobinud,» sõnab McGee. Disaneri sõnul on kodu sisustamisel mõistlikum teha valmis kindel plaan ja investeerida kvaliteetsesse mööblisse, mis on justkui sinu kodu jaoks loodud.

Mööbli vastu seina lükkamine

Sisekujunduseksperdi Alyssa Kapito sõnul on suurimaks veaks see, kui kogu mööbel lükatakse seina vastu. «Huvitavama sisekujunduslahenduse loomiseks liiguta mõni mööblitükk ruumi keskele,» sõnab Kapito. Eksperdi sõnul loob see palju dünaamilisema elamise.

Ainult ühest poest asjade ostmine

«Väga lihtne on jääda ühes kaupluses pakutava esteetika lummusesse,» sõnab Jenny Norris. Tema sõnul on levinud veaks sisustuse ainult ühest poest ostmine. Disainer soovitab kodu sisustamisel külastata võimalikult palju erinevaid kauplusi.

Kodu eripäradega mittearvestamine

«Suurim viga, mida sa teha saad on valida seinavärv selle põhjal, et oled seda varem kuskil näinud ja see oli sinu meelest ilus,» sõnab Lisa Mende. Disaineri sõnul võivad värvid sinu kodu seinte vahel välja näha hoopis teistsugused kui sa seda ette oled kujutanud. Enne värvivaliku lukkupanekut soovitab Mende erinevaid variante kodus proovida.

Ei arvestata tegelikkusega

«Kodu sisustamisel arvesta sellega milline su kodu reaalselt on, mitte sellega nagu sa tahad, et see oleks,» sõnab Robert Leleux. Disainer tunnistab, et on ostnud enda koju asju puhtalt selle pärast, et need on talle meeldinud. «Tagantjärgi mõeldes oli see maha visatud raha,» lisab Leleux. Nüüd ostab disainer enda koju uusi asju ainult siis kui tal on asja jaoks koht või kui tal seda vaja on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles