• Pista röstitud paprikad plastmassist kaanega anumasse. Jäta need sinna 10–15 minutiks jahtuma. Peale jahtumist on hea röstitud paprikatel koored eemaldada. Haki suurem osa puhastatud paprikatest ja jäta väiksem osa kaunistuste jaoks.
• Pane ahi sooja 175 kraadi peale. Pese lillkapsas sooja veega. Pane suures potis, kuhu mahub lillkapsas, vesi keema. Kui vesi keeb, pane potti lillkapsas, juurikas ülespoole, umbes 6 minutiks. Samal ajal sega kokku marinaad: poole sidruni mahl, 3 spl oliiviõli, 1 küüslauguküüs, 2 spl harissat, 0,5 tl suitsutatud paprikat, sool ja pipar. Võta lillakapsas veest välja ja lase sellel paar minutit aurata ja jahtuda, näiteks sõelal. Pintselda lillkapsas marinaadiga ja aseta ahjuplaadile. Jäta lillkapsas ahju vähemalt üheks tunniks.
• Rösti kuumal pannil seedermänniseemneid mõni minut ja jäta jahtuma.
• Pista blenderisse tahiini ja sidrunimahl ning blenderda 1 minut. Seejärel lisa oliiviõli, hakitud küüslauk, vürtsköömned, sool ja pipar. Püreesta, sega, püreesta veel 30 sekundit. Lisa pool kogus kikerherneid, püreesta! Nüüd lisa viimane pool kikerherneid koos hakitud-röstitud paprikatega ja blenderda! Juhul kui hummus tuleb liiga paks, siis lisa 1–3 spl vett ja blenderda uuesti.
• Aseta hummus vaagnale ja jäta kõige keskele auk. Sinna aseta ahjust võetud lillkapsas. Nüüd lisa hummusele hakitud-röstitud paprika, mis enne alles jäi. Kõige viimasena lisa röstitud seedermänni seemned, puhastatud granaatõuna seemned ning värske hakitud petersell.