Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retsept: vürtsine kuum šokolaad kookosevahuga

Copy
Artikli foto
Foto: Alina Birjuk

Võta hetk! Luba endale kosutavat ja kuuma naudingut. Proovi seda vürtsist šokolaadijooki, mis teeb seest soojaks ja jaga seda hetke oma kõige kallimatega.

Retsept on kahele inimesele ja selle autoriks on Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu.

Valmistusaeg: 15 min

Kuum šokolaad

Vaja läheb:

  • 350 ml öko kaerajooki
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 spl kookospalmisuhkrut
  • 50 g piimavaba tumedat 70% šokolaadi
  • 2 cm värsket viilutatud ja hakitud ingverijuurt
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 4 nelki
  • 3 kaneelipulka
  • maitse järgi Cayenne'i pipart

Kookospiima vaht

Vaja läheb:

  • 2-3 spl kookospiima, mis on külmkapis seisnud paar tundi
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • kaunistuseks riivitud toorkakaolaaste ja kaneeli

Valmistamine:

Vala kaerajook potti ja aseta tulele. Lisa juurde kakaopulber, suhkur, tume šokolaad, ingveriviilud, kardemon, nelk, kaneelipulgad ja soovi järgi Cayenne'i pipart. Kuumuta keemiseni ja sega pidevalt! Siis jätka tasasel tulel ja sega pidevalt, et jook põhja ei kõrbeks.

Vala kruusidesse! Soovid kuuma šokolaadi eriti uhkeks teha kookospiima vahukoore pilvekesega? Võta külmkapis seisnud kookspiim ja aseta vahustamiseks kaussi. Lisa 1 tl vanillisuhkrut ja löö vahtu.

Lisa kookospiimapilvekesed kuumale šokolaadile ja kaunista  riivitud toorkakaolaastude ning kaneelipulgaga.

Naudi silmad kinni!

Tagasi üles