Oled ajahädas? Lihtsad nõksud, millega jätad külalistele kodust puhta mulje

Kodu.postimees.ee
Copy
Enne külaliste saabumist tuleb elamine kiirelt korda teha.
Enne külaliste saabumist tuleb elamine kiirelt korda teha. Foto: Shutterstock

Selleks, et külalistele oma kodust puhas mulje jätta ei ole ilmtingimata vaja elamine laest põrandani puhtaks küürida.

Me kõik oleme olnud selles olukorras – külalised jõuavad kohe kohale, kuid ei ole veel jõudnud koristada. Õnneks ei ole külalistele elamisest puhta mulje jätmiseks vaja iga kord suurpuhastust ette võtta. Keskenduma peab ainult nendele kohtadele, mida külalised märkavad, kirjutab marthastewart.com.

Siin on viis kohta, mis enne külaliste saabumist puhtaks küürida. 

Koridor

Esmamulje on tähtis, seega peaks koridor olema alati laitmatult puhas. Enne külaliste saabumist võta hetk ja pühi põrandalt mustus kokku ja aseta jalanõud korralikult rivvi.

Vannituba

Iseenda tekitatud segadusest on lihtne mööda vaadata, kuid külalistele jääb see kergesti silma. Jätmaks oma kodust head muljet, tee puhtaks vannitoa peegel, valamu ja WC-pott ning tõmba tolmuimejaga põrand puhtaks. 

Diivan

Tihti jääb diivanil olev mustus märkamata. Enne külaliste saabumist tuleks diivan tolmuimejaga kiirelt üle tõmmata, et seal olevast purust lahti saada. Lisaks tuleb diivanil olevad tekid ja padjad korralikult voltida ja ära paigutada.

Köögipinnad

Köögikappidesse külalistel asja ei ole, seega ei pea nende pärast muretsema. Kuid kindlasti tuleb korda teha köögipinnad. Korista sealt kõik ebavajalik ja tõmba niiske lapiga köögipinnad puhtaks. 

Joogiklaasid

Klaasi pesemiseks ei piisa ainult nende vee all loputamisest. Pese klaase korralikult nõudepesuvahendiga. Külalisele määrdunud klaasi andmisel jätad endast väga räpaka mulje. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles