Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kui palsamiäädikas on see koostisosa, siis pole tegu õige asjaga

Copy
Palsamiäädikas
Palsamiäädikas Foto: Shutterstock

Palsamiäädika valimisel tuleb olla tähelepanelik, kuna kõik seda nime kandvad tooted ei ole loodud võrdsena.

Toiduekspertide Tim Bucciarelli and Julia Hallmani sõnul leidub turul palju kehva kvaliteediga palsamiäädikaid, kirjutab realsimple.com. Ekspertide sõnul tuleb enne pudeli ostukorvi tõstmist pöörata tähelepanu koostisosadele. 

Kui palsamiäädika esimeseks koostisosaks on märgitud punase veini äädikas, siis on tegemist happelisema ja vedelama äädikaga, kui ta tegelikult olema peaks. Kvaliteetse äädika puhul on esimeseks koostisosak märgitud viinamarjavirre. Teiseks madala kvaliteedi märgiks on karamell, kuna seda kasutatakse ebameeldiva maitse varjamiseks. 

«Kui koostisosadena on märgitud 78% punase veini äädikas, 20% viinamarjavirre ja 2% karamell, siis on tegemist kehva äädikaga,» sõnab Bucciarelli.

Bucciarelli and Hallman on ühel meelel, et parima palsamiäädika leidmiseks tuleks seda otsida poodidest, kus müüakse väiketootjate toodangut. Kuna väiketootjad ei suuda toota kauplusekettide jaoks vajalikke koguseid, keskenduvad need ettevõtted kvaliteedile.

Tagasi üles