Sügavkülmik on üks kõige kasulikumaid kodumasinaid. Toidu külmutamine on suurepärane viis säilivusaja pikendamiseks.
Kas sina teadsid? Kuus üllatavat toitu, mida võib sügavkülmas säilitada
Siin on kuus üllatavat toitu, mille külmutamise peale ei ole enamik inimesi veel tulnud, kirjutab cheatsheet.com.
Toored munad
Selleks, et tooreid mune sügavkülmas säilitada, tuleb teha natuke eeltööd. Eemalda koor ja pane munad sügavkülmakindlasse karpi. Enne karbi sügavkülmikusse pistmist klopi munad ühtlaseks seguks.
Pannkoogid
Pannkookide valmistamine on üpris ajakulukas tegevus. Järgmine kord, kui pannkookide tegemise ette võtad, tee rohkem kooke, kui plaanis ära süüa on. Järelejäänud pannkoogid pane ziplock-kilekotti ning hoiusta kuni kaks kuud sügavkülmikus. Enne serveerimist lase pannkookidel sulada. Soojenda mikrolaineahjus.
Juust
Juhul kui oled ostnud suure tüki juustu, mida sa niipea ära ei kasuta, siis pole mõtet seda raisku lasta. Enne sügavkülma pistmist mähi juust kilesse ja veel omakorda alumiiniumfooliumisse. Pehmed juustud püsivad sügavkülmas kuni kuu ning kõvad juustud lausa kuus kuud.
Sai
Saia sügavkülmikus hoiustamine on suurepärane lahendus neile, kel on raskusi suure pätsi õigel ajal ärasöömisega. Pane sai kilekotti ning hoiusta seda sügavkülmikus. Söömiseks võta sealt vajaminevad viilud ja soojenda need röstris üles.
Võileivad
Jah, sa lugesid õigesti – ka võileibu on võimalik külmutada. Tee võileivad valmis, kuid ära pane võileivale määrdeainet ega kastmeid. Järgmise sammuna pane võileivad ziplock-kilekotti ja võta neid sealt vastavalt vajadusele. Enne söömist lase võileival sulada ja ära unusta määrdeainet lisada.
Või
Või külmutamine on väga lihtne. Lihtsalt viska tükk pakendatud võid sügavkülmikusse ja korras. Või püsib sügavkülmas kuni kolm kuud.