Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Saia säilivustähtaeg läheneb? Üks koht, kus hallitus märkamata jääb (1)

Copy
Hallitus
Hallitus Foto: Shutterstock

Säilivustähtaja lähenedes tuleb alati veenduda, et hallitus ei oleks saial vohama hakanud.

Kilest valmistatud saiakott on suurepärane keskkond hallituse vohamiseks. Selleks, et saia säilivusaega pikendada, tuleb saia hoida jahedas ja kuivas kohas. Tavaliselt kulub hallituse tekkeks ligikaudu viis päeva, kuid säilitusaineteta pagaritoodete puhul on see aeg veelgi lühem. 

Hallituse märkamine saiapätsil võib osutuda üpris keeruliseks ülesandeks, kirjutab rd.com. Enne võileiva meisterdamist viskame pilgu saiapätsile, et kontrollida hallituse olemasolu. Kuid tegelikult tuleks pilk heita saia sisse.

Viilutatud saiapätside puhul on see lihtne, kuid viilutamata pätside puhul on see keerulisem. Säilivustähtajale lähenedes tuleks viilutamata sai kindlasti keskelt pooleks lõigata ja veenduda, et seal hallitust ei ole. 

Tagasi üles