Köögirätikut ei tohi enese heaolu ja tervise huvides uisapäisa suvalisse kohta riputada.
Kas ka sina? Selgub, et paljud koduomanikud valivad köögirätiku riputamiseks vale koha
Inimesed riputavad oma köögirätikuid kuhu juhtub. Üldjuhul saab määravaks mugavus ja ruumi planeering. Mõni riputab oma köögirätiku ahju vahetusse lähedusse, et see kiiremini kuivaks. Teine hoiab seda kraanikausi lähedal, et see mugavalt käepärast oleks.
Üks kindel koht, kuhu nõude kuivatamiseks mõeldud rätikut riputada ei tohiks, on aga ahju uksel olev käepide. Tõsi, rätik võib küll kiiremini kuivada, ent käepidemel olevad bakterid levivad sellest veelgi kiiremini. Ahju avades puutub rätik lisaks ka põrandapinnaga kokku – sellel on samuti rohkelt mustust ning haigusetekitajaid. Lisaks kõik need korrad, mil rätik käepidemelt maha prantsatab.
Asjatundjad soovitavad nõude kuivatamiseks mõeldud rätik lihtsalt mõne konksu otsa riputada. Konksu võiks paigaldada valamu vahetusse lähetusse ning jälgida seejuures, et see teiste pindadega kokku ei puutuks.