Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Põhjus, miks toidukilet ei tohiks köögisahtlis hoida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toidukile
Toidukile Foto: Shutterstock

Toidukile kasutamine on üpris tülikas tegevus. Kleepuval kilel on halb komme rohkem iseenda kui toidu ümber kleepuda.

Enamik meist hoiustab toidukilet köögisahtlis, kuid toitumisnõustaja Lynell Rossi sõnul tuleb toidukilet hoopis sügavkülmas hoida, kirjutab rd.com. «Külm õhk aitab muuta kile paremini käsitletavaks. Külmutades muutub kile molekulaarne struktuur, mille tõttu nõrgenevad kile pinnal olevad keemilised sidemed,» õpetab Ross.

Toidukilet valmistatakse enamasti polüvinüülkloriidist (PVC). Selle materjali õhukeseks lõikamisel tekib kile pinnale staatiline elekter, mis on tasakaalust välja viidud elektrilaengute kogum objekti pinnal. Rossi sõnul aitab toidukile külmutamine seda vähendada.

Toitumisnõustaja soovitab enne kasutamist hoida toidukilet vähemalt 10–15 minutit sügavkülmas.

Tagasi üles