Asutati Viimistlusmaterjalide Paigaldajate ja Tarnijate Liit

Kodu.postimees.ee
Copy
VMPTL peab oluliseks viimistlusvaldkonna kutsestandardi ja kutsetunnistuse väärtustamist, mis aitab tõsta üldist ehituskultuuri ja valkdonna mainet.
VMPTL peab oluliseks viimistlusvaldkonna kutsestandardi ja kutsetunnistuse väärtustamist, mis aitab tõsta üldist ehituskultuuri ja valkdonna mainet. Foto: Shutterstock

2019. aasta lõpus asutati Viimistlusmaterjalide Paigaldajate ja Tarnijate Liit (VMPTL), mille eesmärk on liikmete ühiste huvide esindamine seoses viimistlusmaterjalide paigaldamise ja tarnimisega. Liidu liikmeks on 23 valdkonna ettevõtet, juhatusse valiti üheksa ettevõtte esindajad.

Vastloodud liidu juhatuse esimehe Sven Erslingi sõnul on neil soov luua ja tagada ühtsetel põhimõtetel tegutsev viimistlusmaterjalide turukeskkond koos peatöövõtjate, ehitajate, arhitektide ja tellijatega. «Praegu oleme pikka aega olnud olukorras, kus iga turuosaline ajab oma rida ja tervikut ei nähta. Ehituskultuuriliselt tammume paigal juba kümme aastat,» lisas Ersling.

Liit peab oluliseks defineerida ja ühtlustada valdkonna dokumentatsioon, juhendid ja standardid ning täpsustada poolte vastutuspiirid.

Kui kliendil on probleem näiteks põrandaga, kahtlustatakse VMPTLi juhatuse liikme Rando-Karel Arro sõnul esimesena põrandakatet. «Enamikul juhtudel on aga põrandakatte kahjustumine millegi tagajärg ning probleem varjab end mujal. Mitterahuldava lõpptulemuse põhjuseks võib olla hoopis kehvasti ja kiiruga ette valmistatud aluspõrand või ebasoodne sisekliima,» lisas Arro.

Liidu eesmärk on pakkuda ja koordineerida ehituspraktilisi koolitusi ning jagada teadmisi ka lõpptarbijale ehk kliendile.

VMPTL peab oluliseks viimistlusvaldkonna kutsestandardi ja kutsetunnistuse väärtustamist. «Senikaua, kui ehituses on peamine eesmärk lühike tähtaeg ja odavaim hind, ei saada ka head ja jätkusuutlikku tulemust. Lõpuks pole rahul ükski osaline,» ütles VMPTLi juhatuse liige Arvi Mägin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles